Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csapody díszkeresztény adventi
  2009-12-01 18:10:01, kedd
 
  Csapody díszkeresztény adventi ámokfutása
2009. december 1. 11:47:48


Sokszor és sokan elmondták már: szomorú történet az emdéefé. A tulipános párt addig bíbelődött Antall József örökségével, amíg a sok szakadás, osztódás után Antall - nem tudni milyen - öröksége hűlt helyén csak a selejt maradt. A davidovicsok, a herényi-görényik, a csapodyk. Újabban az egykor szebb napokat látott tulipánt még egy bokrosi bajusz is ékesíti. Azt azonban kevesen hitték volna, hogy ferenc gyurcsány elhíresült egyház elleni kirohanását követve a selejt-párt egyik darabja is belerúg majd az egyházba. Most ez történt. Az elkövető neve: miklós csapody.

Mielőtt megnéznénk, milyen ámokfutással szennyezte az adventi készülődést ez az mdf-selejt, vessünk egy pillantást magára az ámokfutóra. Ki is ez a csapody?

Betegünknek van saját honlapja, mert azt hiszi magáról, hogy fontos ember - www.csapody.hu. Az olvasók által messze elkerült honlapon mindenféle fölösleges vacak megtalálható, köztük egy terjedelmes önéletrajz. Ebből szemelgetek néhány részletet.

Az említett mdf-selejt 1955-ben született Sopronban. 1979-ben végzett a szegedi egyetem bölcsészkarán történelem-magyar szakon. Miután befejezte tanulmányait, szeretett volna Szegeden maradni, de - önéletrajza szerint - ezt ,,a politikai rendőrség megakadályozta". Ezek szerint csapody valamiféle ellenálló volt. Vagy mégsem? Az önéletrajz ugyanis úgy folytatódik, hogy ugyanebben az évben, tehát 1979-ben a Kulturális Minisztérium Irodalmi Főosztályára került, ahol ,,az ún. vidéken szerkesztett irodalmi folyóiratok és a határon túli magyar irodalom referense lettem". Furcsa mód működött ez a politikai rendőrség: a nagy ellenálló friss diplomával minisztériumi alkalmazott lehetett. Ilyen álláshoz jó ajánlólevél és politikai megbízhatóság kellett - ezt mindenki tudja.

Harminc évvel ezelőtt tehát csapody az egyik kommunista minisztériumban kezdi meg a fejlett szocializmus építését, mivel azonban nem volt eléggé éber, ezért 1982-ben állítólag ,,politikai okokból" munkahelyéről eltávolították. Ezt követően 1989-ig ,,az Országos Széchenyi Könyvtár alkalmazottja voltam, kezdetben a Nemzetközi Csereszolgálaton, később a Kutatásszervezési Csoportban". Hét évig dolgozott ez a legény a nemzeti könyvtárban, s még azt sem tudja, hogy a könyvtár névadójának nevét két ,,é"-vel írják: a nemzeti könyvtárat ugyanis nem Széchenyi Istvánról, hanem annak atyjáról, a könyvtár alapítójáról, Széchényi Ferencről nevezték el. Itt rövid szünetet tartok, mert egy legendás történetet kell elmesélnem a kedves Olvasónak.

Az 1990-es választásokon Csapody Miklós a főváros 15. számú választókerületében indult az mdf jelöltjeként. A kampány idején terjesztett szórólapján is azt híresztelte, hogy őt politikai okokból üldözték, s csak a Széchényi Könyvtárban kaphatott szerény állást. Magam is sokat jártam abban az időben a nemzeti könyvtárba, volt ott egy rakás ismerősöm, ezért tudom: a könyvtár dolgozói föl voltak dúlva csapody hazugságaitól. Ez a ,,politikai üldözött" ugyanis köztudottan kutatói státusban dolgozott, tehát be sem kellett járnia a munkahelyére. Többen azt is állították, hogy még a fizetését is házhoz küldték. Ennyire üldözött volt szegény. Utálta is mindenki a könyvtárban.

Na de haladjunk tovább az életrajzban. ,,1989 őszén, a politikai változások közeledtével a Minisztertanács Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Titkárságának munkatársa lettem." A politikai üldözött csapody tehát az utolsó kommunista kormány szolgálatába állt. Aztán jött az 1990-es választás, s csapody képviselői mandátumot nyert az mdf színeiben a főváros 15. számú választókerületében. A második fordulóban - a visszalépéseknek köszönhetően - 58, 16 %-ot szerzett. Azóta folyamatosan ott ücsörög a Parlamentben. De milyen eredményeket ért el azóta?

1994-ben csapody már csak 42,3 %-ot kapott a második fordulóban, de ez is elég volt a győzelemhez, mert az mszp és az szdsz is külön jelöltet indított. 1998-ban csapody - 58,66 %-kal - ismét győzött választókörzetében, igaz, ekkor már a Fidesz támogatásával. 2002-ben negyedszer is diadalmaskodott - 52,09 %-kal -, szintén Orbánék jóvoltából. Négy év múltán azonban változott a helyzet: miután ibolya davidovics beintett a narancsos pártnak, odalett a fideszes támogatás: 2006-ban csapody csak 10,92 %-ot kapott, de országos listáról bekerült az Országgyűlésbe. Két évvel később a 15. számú választókörzet fideszes képviselője, Deák András halála után időközi választást tartottak, s ekkor a fideszes hátszél nélkül induló csapody még lejjebb ereszkedett: 2008. február 10-én mindössze 6,32 százaléknyi voksot szerzett, miközben a Fidesz-KDNP jelöltje 70,80 %-kal fölényesen győzött.

Végül még egy - témánkhoz szorosan kapcsolódó - adat csapody említett önéletrajzából: ,,1979 óta, tehát Budapestre költözésem óta vagyok tagja a római katolikus Budai Ciszterci Szent Imre Egyházközségnek". Ezt jól jegyezzük meg, mert csapody adventi ámokfutásának ez a kulcsa.

S akkor most térjünk a lényegre. Advent első vasárnapját követő hétfőn, november 30-án a napirend előtti felszólalások után csapody sajtótájékoztatót tartott a Parlament Piros Társalgójában (így szerepelt a meghívóban). Sajtótájékoztatójának már a címe is zengzetes volt: ,,Miért hallgatnak a történelmi egyházak?" A teljes szöveget nem idézem, az érdeklődő Olvasó elolvashatja a már említett www.csapody.hu honlapon.

A szöveg első bekezdése így szól: ,,A Magyar Demokrata Fórum megdöbbenéssel értesült róla, hogy a Jobbik országszerte mintegy 40 helyen állít kereszteket, és hogy ezeken a rendezvényeken szenteléssel és beszéddel katolikus, református és evangélikus papok is szerepet vállalnak." Megdöbbent tehát az mdf - olvassuk rögtön a felütésben. Ez a csapody nem tagja az mdf vezetésének, egyszerű, mezei tag, ráadásul az mdf hivatalos honlapján csapody szövege - jelen sorok írásakor - nem szerepel. Akkor kinek a nevében beszél csapody? Tud erről az ámokfutásról davidovics?

A megdöbbenést az okozta csapody fejében, hogy egyrészt a Jobbik kereszteket állít, másrészt ezeken a rendezvényeken a keresztény egyházak papjai, lelkészei is részt vesznek ,,szenteléssel és beszéddel". Kereszt, szentelés, beszéd - mindez kárhozatos dolog csapody szerint. Mintha gyurcsányt hallanánk.

A következő bekezdésben csapody már konkretizál, és a főváros XI. kerületében - tehát csapody szűkebb pátriájában - szombaton megtartott keresztállítást említi. Aztán idézi Böjte Csaba atya gondolatát, mely szerint ,,aki faji alapon ítélkezik, nem keresztény", de az nem derül ki pontosan, kiről-miről és mikor mondta ezt Csaba atya. Ezzel az idézettel tehát nem foglalkozom, mert úgy került csapody szövegébe, mint Pilátus a krédóba.

A tulipános képviselő szövegének harmadik bekezdését idézem: ,,Az MDF meggyőződése, hogy a Jobbik kirekesztő, gyűlölködő, szélsőséges politikája és akciói összeegyeztethetetlenek a Biblia lelkületével és az egyházak tanításaival." Fogalmazzunk világosan: csapody konkrétumok, bizonyítékok hiányában ítélkezik, megbélyegez, miközben a Biblia lelkületére meg egyebekre hivatkozik. Álságos eljárás. Mélyen keresztényietlen.

Azt is mondja később csapody, hogy minden hívő felelős azért, hogy ,,példamutatással élen járjon a Szentírásban foglalt értékek hirdetésében". Azt a Szentírás - illetve Jézus - nem tanítja, hogy rágalmazásban kell élen járni. Sajnos csapody ezt teszi, lábbal taposva a jézusi tanítást. Azt is mondja csapody, hogy nagy jelentősége van annak, hogy ,,a közélet kérdéseiben" miként nyilvánulnak meg az egyház tagjai, különösen papjai. Közeledünk csapody ámokfutásának lényegi magjához.

Csapody folytatja a kenetteljes kioktatást. Szerinte ,,Krisztus úgy újította meg az Ószövetséget, hogy a szeretet parancsát hagyta örökül". A nagy-nagy katolikus csapodyból különös butaság buggyant elő: Jézus nem újította meg a Jahve által Izrael népével kötött szövetséget (ószövetséget). A katolikus egyház katekizmusa szerint ,,az Ószövetség előkészíti az Újszövetséget, az Újszövetség pedig beteljesíti az Ószövetséget". A katolikus tanítás szerint Jézus új szövetsége az ő kiontott vérében köttetik meg, s ez a szövetség nem Izrael kiválasztott népe és Jahve között jön létre. A jézusi szövetség mindenkinek szóló meghívás: mindazok részei az új, jézusi szövetségnek, akik követik őt. Az új szövetség tehát felváltotta a régi szövetséget. Ennyit illetnék tudnia a katolikus csapodynak is. De lépjünk is túl csapody ,,teológiai" marhaságán, mert a díszkeresztény adventi ámokfutása most ér célba. Azt mondja ugyanis csapody, hogy ,,rendkívül nyugtalanító, ha a szeretetet hitvallásuk középpontjába állító történelmi egyház papjai ilyen rendezvényekhez adják nevüket". Majd miután csapody kötelező érvénnyel kijelenti, hogy az egyházaknak távol kell maradniuk a napi politikától, s az adventi kereszt megszentelése sem lehet kampányesemény, irománya végén a magyar katolikus püspökökhöz fordul: ,,Az MDF ezért arra kéri a Magyar katolikus Püspöki Konferenciát, adjon világos iránymutatást a szélsőséges megnyilvánulások megítélését illetően." Az írás utolsó mondata is csapody szerénységéhez, mély katolikus lelkületéhez illő: ,,Az adventi készülődés felemelő lelki egységet kovácsoló építkezés legyen az egyházak számára". Szép, üres, felszólító mondat. Ez csapody stílusának a lényege: a felszólító mód. Ő nem kér - parancsol.

A sok idézet után nézzük ennek az ámokfutásnak a velejét. Bár csapody többször is a keresztény egyházakat - így többes számban! - említi a szövegben, végül csupán a katolikus főpásztorokhoz fordul. Hogy azok adjanak ,,világos iránymutatást" a szélsőséges megnyilvánulások megítélésére. Az adventi keresztállításban mi a szélsőséges megnyilvánulás? Ez nem derül ki csapody beteg lelkületet árasztó írásából. Neki az a baja, hogy ezeket a kereszteket hosszú évek óta a Jobbik állítja fel országszerte. Régebben nem volt baja a keresztállítással - most azonban a beteg lelkű csapody ,,felfedezte", hogy itt szélsőséges, kirekesztő, gyűlölködő pártpolitikai kampányeseményről van szó.

Van azonban ezzel az írással egy nagy baj. November 30-án, hétfőn hozta nyilvánosságra ezt a szöveget csapody. Miért nem korábban?

Hat nappal korábban ugyanis - tehát november 24-én - a Szent Imre Plébánia honlapján (www.szentimre.hu), a ,,Figyelmedbe ajánljuk" rovatban megjelent egy rövid hír, szó szerint idézem: ,,Idén is lesz kereszt a Móricz Zsigmond körtéren, felállítására 2009. november 28-án 16 órakor kerül sor. Beszédet mond Csuka Tamás református püspök és Ungváry Zsolt. Az adventi időszakban minden szombat délután 16 órakor gyertyagyújtás lesz. Kezdeményezője idén is, mint a korábbi években a Jobbik Magyarországért Mozgalom, reméljük, hogy motivációja az őszinte keresztény elkötelezettség és nem hatja át semmiféle politikai szándék, választási előkészület." Az idézett szöveg alatt feltüntették a Jobbik - keresztállításra hívó - szórólapját. Azon még az szerepelt, hogy az egyházakat Musits Antal esperes, lágymányosi plébános és Csuka Tamás református püspök képviseli a rendezvényen. Időközben azonban még egy katolikus pap csatlakozott a fenti két személyhez: Brückner Ákos Előd, annak az egyházközségnek a plébánosa, amely egyházközséghez csapody is tartozik. Hát ez csapta ki a biztosítékot csapodynál. Megorrolt plébánosára, ezért a keresztállítás másnapján már a katolikus főpásztoroknál mószerolja be Brückner Ákos Elődöt. Mert csapody ámokfutásának a valódi célpontja nem annyira a Jobbik, hanem a jeles plébános.

Brückner Ákos Előd nemcsak a kiemelten fontos szentimrevárosi plébániát vezeti: a ciszterciek budai rendházának is ő a házfőnöke. Brückner atya fontos személyiség, szavának súlya van. Aki ismeri őt, tudja: Brückner atya nemcsak igazi ,,lelki" ember, hanem nagyon okos, bölcs is. Ahogy mondani szokták: igazi karizmatikus személyiség. Biztos vagyok abban, hogy Brückner atya nem fog reagálni csapody ámokfutására. Mert egyrészt ő is tudja, hogy bolond lyukból bolond szél fúj, másrészt Jézus szavaival ő is így fordulhat az ég felé csapodyra gondolván: bocsáss meg neki Atyám, mert nem tudja, mit cselekszik. Én azonban nem vagyok Brückner atya, ezért kívülállóként nyugodtan leírhatom: példátlan eset, hogy egy magát katolikusnak tartó személy a saját plébánosába rúgjon bele. Alantas politikai érdekből. A közelgő kampányra kacsintva. S éppen az adventi időszakban. Ez az ötvenes évek szelleme. Szégyen, szégyen, szégyen.

Bizton megjósolható, hogy a katolikus főpásztorok szintúgy válasz nélkül hagyják csapodynak az emdéef nevében előterjesztett ,,kérését" (amely inkább kioktatásnak nevezhető). Igazuk is lesz a püspök uraknak, ilyen irományra fölösleges válaszolni. A csapody választókörzetében élő keresztény hívők azonban jól teszik, ha ennek az ámokfutásnak az emlékét jól elraktározzák az agyukban. A jövő évi választáson biztosan megméreti magát csapody, s akkor majd díjazhatják a szavazópolgárok mostani ámokfutását. Mert keresztény hívő nem adhatja voksát olyan személyre, aki kirekesztő, gyűlölködő, szélsőséges. Aki képes a saját plébánosába is belerúgni. Aki politikai céljai érdekében még advent napjait is képes beszennyezni. Ilyen ember csapody. Keresztény hívő tehát nem adhatja rá a voksát.

Falusy Márton

Forrás: hunhir.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: visszalépéseknek, keresztállításra, keresztényietlen, megnyilvánulások, csereszolgálaton, keresztállítást, rendezvényekhez, egyházközségnek, magyarországért, szavazópolgárok, szentimrevárosi, elkötelezettség, minisztertanács, minisztériumban, egyházközséghez, diadalmaskodott, példamutatással, keresztállítás, díszkeresztény, választókörzet, nyilvánosságra, megdöbbenéssel, rendezvényeken, eltávolították, országgyűlésbe, főpásztorokhoz, megnyilvánulás, megakadályozta, kampányesemény, kezdeményezője, előterjesztett, önéletrajzából, főpásztoroknál, szerénységéhez, gyertyagyújtás, újszövetséget, tulipános párt, selejt maradt, egykor szebb, bokrosi bajusz, selejt-párt egyik, elkövető neve, adventi készülődést, pillantást magára, olvasók által, terjedelmes önéletrajz, említett mdf-selejt, szegedi egyetem, politikai rendőrség, önéletrajz ugyanis, határon túli, nagy ellenálló, Antall József, Kulturális Minisztérium Irodalmi Főosztályára, Országos Széchenyi Könyvtár, Nemzetközi Csereszolgálaton, Kutatásszervezési Csoportban”, Széchenyi Istvánról, Széchényi Ferencről, Csapody Miklós, Széchényi Könyvtárban, Minisztertanács Nemzeti, Etnikai Kisebbségi Titkárságának, Deák András, Budai Ciszterci Szent Imre Egyházközségnek”, Parlament Piros Társalgójában, Magyar Demokrata Fórum, Böjte Csaba, Püspöki Konferenciát, Szent Imre Plébánia, Móricz Zsigmond, Csuka Tamás, Ungváry Zsolt, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Musits Antal, Brückner Ákos Előd, Brückner Ákos Elődöt, Falusy Márton,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Tavasz  Emlék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Gárdonyi Géza - Április végén  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztina b...  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Gizike bar...  Zilahy Lajos gondolata  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A végzet az  Egyszerűen  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Föld napja április 22  A fák lelke  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Szép estét  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Emlék  A Gömb  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  A hét szűk esztendő  Ázzal aki csak szép  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Miért nem menti meg Jézus...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlék  Facebookon kaptam  Alvó cica  A boldogság ült a világvégén  Két ember becsülete  A Gömb  Miért nem menti meg Jézus...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el 
Bejegyzés Címkék
tulipános párt, selejt maradt, egykor szebb, bokrosi bajusz, selejt-párt egyik, elkövető neve, adventi készülődést, pillantást magára, olvasók által, terjedelmes önéletrajz, említett mdf-selejt, szegedi egyetem, politikai rendőrség, önéletrajz ugyanis, határon túli, nagy ellenálló, egyik kommunista, fejlett szocializmus, nemzeti könyvtárban, könyvtár névadójának, nemzeti könyvtárat, könyvtár alapítójáról, legendás történetet, kedves Olvasónak, 1990-es választásokon, kampány idején, nemzeti könyvtárba, rakás ismerősöm, könyvtár dolgozói, politikai változások, politikai üldözött, utolsó kommunista, 1990-es választás, második fordulóban, visszalépéseknek köszönhetően, narancsos pártnak, fideszes támogatás, fideszes hátszél, római katolikus, napirend előtti, történelmi egyházak, teljes szöveget, érdeklődő Olvasó, szöveg első, rendezvényeken szenteléssel, nevében beszél, ámokfutásról davidovics, okozta csapody, keresztény egyházak, következő bekezdésben, idézettel tehát, tulipános képviselő, egyházak tanításaival, jézusi tanítást, közélet kérdéseiben&#8221, egyház tagjai, kenetteljes kioktatást, szeretet parancsát, nagy-nagy katolikus, katolikus egyház, katolikus tanítás, jézusi szövetség, régi szövetséget, katolikus csapodynak, díszkeresztény adventi, szeretetet hitvallásuk, egyházaknak távol, napi politikától, adventi kereszt, magyar katolikus, szélsőséges megnyilvánulások, írás utolsó, adventi készülődés, egyházak számára&#8221, keresztény egyházakat, katolikus főpásztorokhoz, adventi keresztállításban, szélsőséges megnyilvánulás, kereszteket hosszú, keresztállítással &#8211, beteg lelkű, szöveget csapody, adventi időszakban, korábbi években, őszinte keresztény, idézett szöveg, egyházakat Musits, biztosítékot csapodynál, keresztállítás másnapján, katolikus főpásztoroknál, valódi célpontja, jeles plébános, kiemelten fontos, ciszterciek budai, magát katolikusnak, saját plébánosába, közelgő kampányra, ötvenes évek, katolikus főpásztorok, emdéef nevében, püspök uraknak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4582
  • e Hét: 18812
  • e Hónap: 29923
  • e Év: 183419
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.